Lentiz Onderwijsgroep

  • 0
  • 8 juni 2021

Portfolio Description

Vanaf het begin van mijn zzp carrière ben ik betrokken bij de Lentiz Onderwijsgroep. Ik ben begonnen bij Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum in Naaldwijk en later voor het stafbureau van de onderwijsgroep in Vlaardingen. Vervolgens ben ik voor de tweede keer gevraagd om bij Lentiz Dalton ondersteuning te bieden.

Tijdens de eerste opdracht bood ik ondersteuning bij een zwangerschapsverlof op het gebied van communicatie en PR. De zelfstandige functie bestond uit de volgende werkzaamheden: voor interne en externe nieuwsbrieven content verzamelen, opmaken en versturen. Het bijhouden van de website en social media kanalen. Het schrijven van marketing gerelateerde en doelgroepgerichte teksten. Persberichten schrijven. Het ondersteunen en voorbereiden van activiteiten/voorlichtingsbijeenkomsten en ondersteuning bieden bij administratieve werkzaamheden. Creëren van online en offline (wervings)middelen, zoals de schoolgids, brochures en diverse flyers.

More Information

Een aantal maanden later werd ik opnieuw benaderd door Lentiz, nu voor het invullen van een zwangerschapsverlof op het stafbureau in Vlaardingen. Ik ben deze periode verantwoordelijk voor de PR en communicatie van een aantal Lentiz-scholen. Vanuit de corporate organisatie adviseer ik over de inzet van (digitale) communicatiemiddelen, de ontwikkeling van tools en digitale middelen, het faciliteren van trainingen en het maken van campagnes voor zowel corporate als onze scholen. Een van de projecten waar ik trots op ben is het organiseren en faciliteren van een online open dag: door Covid-19 waren middelbare scholen niet in de gelegenheid om de deuren fysiek te openen voor potentiële leerlingen en ouders. We moesten op zoek naar andere mogelijkheden om leerlingen en ouders toch de mogelijkheid te geven om de school te bekijken en sfeer te proeven. Een van de oplossingen was de virtuele tour.  Na mijn eigen zwangerschapsverlof werd ik in de zomer van 2021 opnieuw gevraagd om aan de slag gegaan bij de Lentiz Dalton in Naaldwijk. Een opdracht die een paar maanden zouden duren werden een heel schooljaar en waren een enorme uitdaging qua werving tijdens een nieuwe lockdown. Binnen de mogelijkheden die we hadden hebben we fantastische open dagen kunnen organiseren waarbij we groep 8 leerlingen en hun ouders een (privé) rondleiding gegeven. De leerlingen en ouders konden zich hierdoor echt goed voorbereiden op de keuze voor een middelbare school.